Dit moet je doen voordat je een lange reis maakt met de auto - 035 Vintages
Home » Dit moet je doen voordat je een lange reis maakt met de auto

Dit moet je doen voordat je een lange reis maakt met de auto

Ga jij binnenkort op vakantie met de auto of caravan en hebt je deze nog niet laten controleren? Dan is dit hét moment om dit te doen. Voorzie de auto, camper of bus van nieuwe filters, laat het roetfilter reinigen of laat je voertuig volledig keuren. Dit geeft je voldoende zekerheid voorafgaand van het vertrek. Je hebt er immers alles aan gedaan om tijdens je reis problemen te voorkomen. Komt er iets tijdens de keuring naar boven? Luister dan vooral naar het advies van de professional en laat het fixen voor je vertrekt!

Het roetfilter reinigen van je auto

Het overgrote deel van alle dieselauto’s in Nederland beschikt over een roetfilter. Het roetfilter zit dicht tegen de uitlaat van de auto aan en zuivert de uitlaatgassen voordat ze de auto verlaten. Gemiddeld gezien moet je een roetfilter eens per 150.000 gereden kilometers reinigen. Het schoonmaken hiervan kun je het beste overlaten aan een professioneel bedrijf zoals Garage Zundert of beter bekend als RM Performance Center!

Zorg voor voldoende comfort

Moet je een groot aantal kilometers afleggen? Zorg dat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Zorg voor een fijn en gemakkelijk navigatiesysteem, koop een sterke houder voor je telefoon of laat een specialist Apple Carplay installeren in je auto. Op deze manier volg jij altijd de beste route en wordt je omgeleid wanneer file’s zich voordoen. Comfort betekend natuurlijk ook dat er voldoende drinken en snacks aan boord zijn. Zorg ook voor een goede afspeellijst onderweg of laat een van je passagiers zich hierover ontfermen.

Plan je reis vooruit

Voordat je direct vertrekt is het belangrijk dat je de route voorbereid. Denk na over je tussenstops en eventuele overnachtingen en doe voldoende onderzoek over de datum waarop je vertrekt. Vermijd enorme drukke dagen zoals de begin en einddata van de verschillende schoolvakanties. Ook is het verstandig om knooppunten te vermijden en indien een klein stukje om te rijden. Wij nemen altijd de beste route aan die Google Maps ons te bieden heeft. Sinds kort laat Google Maps ook zien met welke route je het minste brandstof verbruikt! Dit kan op lange reizen zeker de moeite waard zijn!